2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ŞUBE OLUŞUMU ESASLARI

29 EKİM İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.  SINIFLAR ŞUBE OLUŞUM ESASLARI

Okulumuz 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. Sınıf öğrenci Şube Oluşumları kura yöntemiyle yapılacak olup; “Kura Esasları" aşağıda belirtilmiştir:

1) 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. Sınıf öğrenci kayıtlarına yönelik kura işlemi 28 Ağustos 2023 Pazartesi günü saat 11:00’ de yapılacaktır. Kura işlemi 1. Sınıfı okutacak sınıf öğretmenlerinin huzurunda komisyon tarafından yapılacaktır.

2) Komisyon okul müdürü başkanlığında, müdür yardımcısı, 1 rehber öğretmen, öğretmenler kurulunda belirlenen 1 öğretmen ile 1 okul aile birliği yönetim kurulu üyesinden oluşacaktır

3) 2023-2024 eğitim öğretim yılında okulumuz 1. Sınıflarında 5 (Beş) şube açılacaktır. Açılacak şubelerden 5'i de en fazla 30 öğrenci yerleştirilecek fiziki kapasiteye sahiptir.

4) Kuraya katılacak öğrencilerin listesi, okulumuz kayıt bölgesinde yer alıp, aday kayıt ekranında belirtilen ve kesin kayıtları e-okul sistemi üzerinden aday kayda göre yapılabilecek olan öğrencilerden oluşacak ve liste halinde okul duyuru panosunda onaylanarak ilan edilecektir. Aday kayıt listesi e-okul sisteminden en son 25 Ağustos 2023 Cuma günü mesai saati bitiminde alınacak ve bu liste üzerinden kura işlemleri gerçekleştirilecektir.

5) Aday kayıt listesine göre öğrenciler, kız-erkek olarak gruplandırılacaktır.  Sınıflara yerleştirme kura yapılırken kız-erkek öğrenci sayısı eşit olacak şekilde öğrenci kontenjanı belirlenecektir. Her gruptaki öğrenciler 5 şubeye eşit şekilde bölünecek. Ayrıca öğrenciler şubelere Anasınıfına giden- gitmeyen dengeli şekilde dağıtılacaktır.

6) Sınıf listeleri kura işleminin hemen ardından okul panosunda ve okul web sayfasında ilan edilecektir. Öğrenciler kura yöntemiyle belirlendikleri sınıf/şubelerde öğrenim görecek olup, şubeler arası öğrenci geçişi, değişimi, becayişi sadece karşılıklı rıza ile 28-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında ve bir defaya mahsus yapılacak; bu tarihten sonra kesinlikle yapılmayacaktır. Kayıtlarda her bir şubenin öğrenci sayısının birbirine eşit olması sağlanacaktır.

7) Kuradan sonra 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı içerisinde okulumuza nakil için başvuru yapacak öğrencilerin kayıtları o andaki e-okul sınıf/şube öğrenci mevcutları dikkate alınarak okul müdürlüğü tarafından naklinin geldiği gün öğrenci sayısının en az olduğu sınıfa yerleştirilecektir. Sınıf/şube öğrenci sayılarının eşit olması halinde ise yine kura yöntemi ile öğrencinin sınıf/şubesi belirlenecektir. Kura ile şubesi belirlendikten sonra nakil işlemi ile başka bir okula giden öğrenci, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında tekrar okulumuza nakil ile dönerse ilk kurada belirlenen şubesine kaydı yapılacaktır.

8) Okulumuzda hiçbir şekilde özel sınıf vb. eğitim etiğine aykırı bir sınıf oluşmasına müsaade edilmeyecektir.

9) Kura çekimi kütüphanede yapılacaktır.

Duyurulur.

Yayın: 15.08.2023 - Güncelleme: 16.08.2023 10:26 - Görüntülenme: 159